​Technologie staat voor niks!

Er zijn allerlei slimme snufjes die het u thuis gemakkelijker kunnen maken. De technologie kent geen grenzen! Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat zo’n snufje ook echt handig is in het gebruik. Domotica of thuistechnologie. Misschien heeft u er al eens van gehoord. Het is techniek voor in huis om uw veiligheid, comfort of gemak te vergroten. Dit kan op allerlei manieren. 

Het meest bekend is waarschijnlijk de lamp die automatisch aangaat wanneer er iemand in de buurt komt. Of de afstandbediening die met een druk op de knop alle schemerlampjes aan of uit doet. Maar technologie gaat steeds verder. Zo is het nu ook mogelijk om een digitaal deurspionnetje aan te brengen zodat u beter kunt zien wie er voor uw deur staat. Ook zijn er kookbeveiligers die bij problemen automatisch het gas afsluiten. Dat geeft pas een veilig gevoel.

Het mooie is dat deze technologie niet altijd duur hoeft te zijn. En in veel gevallen kunt u het zelf aanbrengen. 

Voorbeelden van thuistechnologie

Video-deurintercom
Met een video-deurintercom bij de voordeur kunt u zien wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld en u kunt even met diegene spreken. Als u dan ook een elektronisch slot heeft, kunt u de deur automatisch openen.

Digitale deurspion
Een deurspion met een groter beeldscherm aan de binnenkant van de deur, zodat u beter kunt zien wie er voor de deur staat.

Elektronisch slot
Een elektronisch slot vervangt uw bestaande cilinderslot. Het past in de meeste deuren. U kunt nog steeds de deur met een sleutel openen maar dit kan nu ook met b.v. een kleine afstandsbediening of pasje, of via een app op de smartphone. Met een elektronisch slot laat u gemakkelijk anderen op afstand binnen, alleen met uw toestemming natuurlijk. 

Deurbel met lichtflitsignaal
Hoort u de deurbel niet goed? Dan kan de bel worden voorzien van geluidsversterking of een lichtflitssignaal. Loop altijd rustig naar de voordeur. Wanneer u haastig bent ontstaat er een risico op vallen, zeker wanneer u ook nog de trap af moet.

Apparatuur op afstandsbediening
Deze schakelaars zijn in het stopcontact geïntergreerd. Met een afstandsbediening of een timer kan apparatuur met één druk op de knop worden in- en uitgeschakeld. 

Lamp met bewegingsmelder
Een lamp met bewegingsmelder gaat aan als er iemand in de buurt van de lamp komt als het donker is. Dit is makkelijk voor uzelf, want u hoeft dan niet het licht aan en uit te doen.

Lampen op afstandsbediening
Afzonderlijke lampen  aan of uit doen met een afstandsbediening kan gemakkelijk zijn. Er wordt een schakelaar of dimmer tussen het stopcontact en de stekker geplaatst. Door lampen ( en andere elektrische apparaten ) in een eenvoudig schakelnetwerk te plaatsen, kunnen verschillende schakelaars of bewegingssensoren aan elkaar gekoppeld worden.

Automatische nachtverlichting
Met automatische nachtverlichting kunt u goed zien waar u loopt als u ‘s nachts het bed uit moet. Als u ’s nachts uit bed stapt gaat automatisch de lamp aan.  

Interesse in een huisbezoek?

Mijn Huis Op Maat werkt samen met veel gemeenten. Daar kunnen vrijwillige woonadviseurs op huisbezoek komen.

Woonadviseur vragen

Vrijwilligerscorner

Bent u vrijwillige woonadviseur voor Mijn Huis Op Maat? Meld u aan bij de vrijwilligerscorner.

Naar de vrijwilligerscorner